Om mig

Træner

Mine første træner-erfaringer var som hjælpetræner i en lille lokal østjysk svømmeklub, hvor jeg selv svømmede på konkurrenceholdet. Efter nogle sæsoner blev jeg træner for forskellige børn- og ungehold, samt den lokale triklub Højvangens IF (Skanderborg). Tidspunktet var sen-firserne, og triathlonsporten var dengang præget af jægersoldater og andre afvigere!

I min studietid og efter, at jeg selv var begyndt at køre triathlon, blev jeg træner i Aarhus 1900 triafdelingen. Her var jeg i mange år del af trænerteamet, og stod for fællestræningen i cykling og løb, samt fungerede som personlig træner for flere udøvere.

Jeg blev en del af vistnok det første kuld diplomtrænere uddannet under Dansk triathlon Forbund.

Efter et spring over Storebælt fik jeg mulighed for at blive svømmetræner for KTK 86, og stod for den fælles svømmetræning igennem nogle år inden jeg flyttede tilbage til Jylland, hvor jeg fortsat befinder mig.

Fra 1995 til 2005 har jeg således været personlig træner for både motionister og eliteudøvere. Efter en lang pause begynder jeg i 2018 igen at virke som personlig træner. Ved at vælge mig som træner får du derfor en person, der har erfaring med træning af både atleter, og forståelse for de mange forskellige tilgange til sporten.

Udøver

Min første triathlon-konkurrence var i Holstebro i 1989. Det gik over al forventning, og jeg var straks bidt af sporten! Op gennem 90’erne kørte jeg en masse kortdistance triathlons, samt en enkelt Ironman i Fredericia i 1995. I 1998 indstillede jeg dog træningen fuldstændigt efter et cykelstyrt, og kom først lidt igang igen i 2004, hvor jeg til gengæld blev første dansker til at gennemføre Norseman. Herefter fulgte en endnu længere pause, men i 2013 fik jeg støvet cyklen af og kørt den nyopfundne DM-serie. Og søreme om ikke jeg vandt – nu som veteran! I 2014 blev det til den foreløbigt sidste Ironman, og siden har jeg kun trænet og konkurreret ganske lidt.